top of page
Image by Olena Sergienko

De sessies vinden plaats op 31 Januari en 14 Februari 2024.

Maximaal 12 deelnemers.

Circulaire toeleveringsketens

Logo - Circular Supply Chains.png

Activeer uw circulaire keten!

Deze opleiding zet kmo's op weg om een duurzame en circulaire keten uit te bouwen. Zo kan uw bedrijf optimaal blijven groeien ondanks de stijgende prijzen van steeds schaarsere grondstoffen. Verkrijg de nodige handvaten om uw activiteiten doorheen de waarde- en toeleveringsketen strategisch te herdenken in functie van de nieuwe economie: de circulaire economie.

Hoe maak ik mijn waardeketen circulair?

Hoe kan uw kmo zich voorbereiden op de transitie naar een circulaire en klimaat-efficiënte economie? Welke opportuniteiten biedt een circulaire waardeketen en supply chain voor uw bedrijf? Hoe kan u uw keten herinrichten voor een positieve circulaire impact én een sterke marktpositie?

Neem deel aan deze opleiding!

  1. Krijg inzicht in de impact van de circulaire economie op de groei van uw kmo

  2. Ontdek hoe u groei kunt loskoppelen van toegang tot schaarsere materialen door circulaire materialen in te kopen en circulaire samenwerkingen op te zetten

  3. Leer hoe u praktisch kunt overstappen op een circulaire waarde- en toeleveringsketen

  4. Ontdek de kracht van sterke partnerschappen in de circulaire keten 

Logo - Sun - Yellow_Plan de travail 1.png
Programma

Het programma

Op 31 Januari en 14 Februari 2024.

@The Circular Hub / Merelbekestationplein 10, 9050 Gent

Zelfstudie module

 

Uitdagingen en opportuniteiten in de keten

 

Tijdens deze sessie gaan we in op de principes van circulair ondernemen en de belangrijke rol van samenwerkingen met partners in de keten. KMO's werken samen met vele partners om hun producten en diensten aan te bieden aan klanten. Hoe activeer je deze "keten" van partners in de nieuwe (circulaire) economie?

Zelfstudie module

 

Fundamenten van een circulaire keten

Deze sessie biedt inzicht in het fundamentele verschil tussen een lineaire en een circulaire keten. De deelnemers worden bewust van de kansen die een circulaire keten biedt voor de groei van hun bedrijf.

31 Januari 2024

Fysieke sessie van 13u00-17u00
+ lunch

 

Van lineaire naar circulaire keten

Hoe maak je nu stap voor stap de omslag van lineaire naar circulaire keten? Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar die opportuniteiten die de keten van jouw bedrijf circulair maken. Dat kan gaan over circulair aankopen, hergebruik of herstel stimuleren, etc. De focus van deze shift is méér waarde voor je klanten én méér groei voor jouw bedrijf.

14 Februari 2024
Fysieke sessie van 13u00-17u00
+ lunch

 

Activeer je circulaire keten

Tijdens deze workshop identificeren we minsten één pilotfase of experiment binnen jouw kmo. We werken de case uit in eenvoudige en haalbare stappen die je meteen kan activeren in jouw bedrijfsrealiteit.

Zelfstudie module

 

Samenwerken met partners in de circulaire keten

 

Tijdens deze sessie gaan we in op de rol van partners in de circulaire economie. We kijken verder dan de traditionele samenwerking met leveranciers en logistieke partners. Als kmo wil je inzetten op terugname van producten, extra dienstverlening om de levensduur van producten te verlengen of extra diensten koppelen aan producten. In al deze gevallen heb je partners nodig die je daarbij helpen. Samenwering is essentieel om de circulaire economie te realiseren.

Image by Olena Sergienko
Totale duur

Binnenkort meer info!

Prijs

260,99 euros*

* Promo codes:

  • -20% korting als jij of iemand anders van dezelfde organisatie deelneemt aan 2 trainingen met de code 2training op Eventbrite

  • -30% korting als jij of iemand anders van dezelfde organisatie deelneemt aan 3 trainingen met de code 3training op Eventbrite

  • - 40% korting als jij of iemand anders van dezelfde organisatie deelneemt aan 4 trainingen met de code 4training op Eventbrite

bottom of page